Siirry sisältöön

Hurmoksissa

12.06.2010

En tiedä mistä aloittaa joten tästä jutusta tulee varmaan täydellinen soppa, mutta ei haittaa. Kyseessä on leninki. Kyseessä on musiikki. Ja kyseessä on elokuva. Kyseessä on toisin sanoen kaunis nuori nainen leningissä, joka on mielestäni niin kaunis etteivät sanani riitä kuvailemaan sitä, mutta erikoisen kaunis siitä tulee siksi että se esiintyy kauniissa elokuvassa nimeltä Le Concert.

Näin elokuvan keväällä kun sitä näytettiin vielä Kino Engelissä ja tunnelmaltaan paikka ei olisikaan voinut olla parempi, sillä kun elokuva oli loppu, astelin ulos mukulakivikadulle ja suunnistin kohti Pohjoisespaa ja sen jälkeen kotiin. Olin vielä aivan sekaisin koska musiikki on pienestä pitäen ollut hyvin merkittävä osa elämääni ja kun sitten muutin kotoa piano jäi vanhempien luo, mikä johti hitaaseen kuihtumiseen. Yritin kaikkeni jotta musiikki pysyisi aktiivisena osana elämää mutta päivittäiset harjoittelut eivät onnistuneet. Musiikkiopisto sai jäädä enkä soittanut enää vuosiin, en siis avannut kertaakaan pianoa vaikka kävinkin usein vanhempieni luona. Sitten muutin Kööpenhaminaan ja siellä minua onnisti niin että sain huoneen hyvästä opiskeluasuntolasta joka on oikea koti eikä mikään solutyyppinen sekoboltsipaikka. Taloon kuului ainakin siihen aikaan jopa pari flyygeliä, joista toinen mielettömän kokoinen konserttiflyygeli. Soitin kuitenkin pienemmällä mikä riitti ihan kiitettävästi, sillä vuosien hiljaisuuden jälkeen sormeni saivat jälleen tanssia. Ruosteessahan ne olivat mutta ei se haitannut minua eikä lintuja katollakaan, ainoat kuuntelijani. Pari viimeiset vuotta olen jälleen asunut muualla mikä tarkoittaa etten ole sitten soittanutkaan ja sielu on päässyt vaeltamaan ikävästi.

Ja elämääni astui Le Concert. En tiedä miksi se iski kuin nuijalla päähän mutta näin se teki, enkä ollut ainoa teatterissa joka itki liikuttuneisuuttaan. Tsaikovskin Viulukonsertto D-duurissa, opus 35 (toivottavasti nimi meni suomeksi oikein), on se pääsyy tähän, joten laitan sen kahdessa erässä teidänkin katsottavaksi (suosittelen kuitenkin ehdottomasti tätä elokuvaa eli älkää katselko näitä videoita ettei spoilereita pääse tulemaan mikäli aiotte mestästää sen jostain). Selvää oli että minun on aktiivisesti jälleen valittava musiikki osaksi elämääni, koska se on niin puhdasta ja meditatiivista että harva muu asia elämässä muistuttaa minua tärkeysjärjestyksistä. Ihailen suuresti heitä jotka heittäytyvät pelotta muusikon ammattiin.

.

Entä leninki? Kuvia tulee tässä, mutta ainoa paikka jossa se näkyy täydellisesti on elokuva, sillä ensinnäkin siitä saa täydellisen kuvan ja toiseksi se liikkuu jolloin nuo kimaltelevat mitä lie pääsevät oikeuksiinsa. Kun itse mestästin morsiuspukua, törmäsin kerta toisensa jälkeen nimeen Elie Saab ja joka kerta kukkaro sanoi ei käy. Elie Saab on siis siellä jossain omalla leninkitaivaallani, mutta voin onneksi ihailla häntä kaukaa, hehe. Nyt tekin saatte tähän mahdollisuuden sillä olen löytänyt joitakin kuvia Mélanie Laurentin käyttämästä leningistä elokuvassa.

Kaikki kuvat Merveilleuse Mélanie Laurent

.

Miksi juuri tänään? Koska päässäni ääni sanoi että minun pitäisi just nyt tarkistaa mikäli youtubesta löytyisi elokuvan kohokohta, jotta voisin kuunnella jälleen viulukonserttoa, ja löytyihän se sieltä. Taidan laittaa sen soimaan vielä kerran vaikka se onkin jo soinut useaan otteeseen kirjoittaessani tätä. Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia leave one →
 1. 12.06.2010 18.34

  Oih! Omistan tämän dvd:nä, vielä paketissa tosin, mutta otan saman tien käyttöön!!

  • haatkiikarissa permalink*
   13.06.2010 11.27

   Hyvä hyvä! Kerro sitten piditkö siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: