Skip to content

Paperitavaroiden suunnittelusta

07.03.2010

Olen välillä miettinyt kuinka moni päättää tehdä paperitavaransa alusta loppuun itse ja kuvittelen että ainakin osa jättää suunnittelun tekemättä siitä syystä ettei tiedä mistä aloittaa ja mitä sen jälkeen tehdä. Tee se itse-morsiamen hyvä ystävä on kuitenkin nimenomaan itsetehty paperitavaralinja mikäli käytössä on edes hyvin tulostava mustavalkoprintteri, sillä pohjaksi voi valita värikkään kartongin jos väriä kaipaa. Tämä vaatii kuitenkin aikaa, etenkin jos softaa ei ole koskaan ennen kokeillut, ja tietenkin on löydettävä myös inspiraatiota eri paikoista, mihin suosittelen kaikkia ”paperiblogeja” joita netistä saattaa löytää. Olen pohjustanut tätä ensi askelta linkkilistallani, mutta jokaiselta blogilta pääsee luonnollisesti jälleen ”eteenpäin” muille blogeille, sillä kirjoittajat suosittelevat yllättävän ahkerasti toisiaan.

Scribus oli omalla kohdallani pelastaja. Tiedän että Photoshopia ja muita shareware-ohjelmia saa kokeilla tietyn ajan maksutta, mutta miksei valita täysin maksuton ohjelma heti alusta, jonka tietää toimivan? Käytän siis Scribusta nykyään moneen muuhunkin; esimerkiksi suunnitellessani juhlia tai muita kokoontumisia teen yleensä flyerit tällä ohjelmalla ja keittiötä organisoidessani tulen tekemään maustepurkkeihin omat tarrat.

Tämän blogin bännerit syntyvät ohjelmalla Java Image Editor, joka taitaa löytyä vain mac-käyttäjille; myös ilmaisohjelma. Koko prosessi kestää ehkä noin kymmenisen minuuttia (pitempään ellen pysty päättämään mitä kuvaa käyttäisin).

Uusien ohjelmien opettelu vie oman aikansa, mutta yllättäen harvoin pystyy ”rikkomaan” mitään (hehe, tosi on), joten kehotan vain rohkeasti kokeilemaan. Jos Wordilla pärjää (itse yritän vähitellen siirtyä OpenOffice-puolelle mutten vielä ole täysin onnistunut), tulee intuitiivisesti ymmärtämään sellaisia perusprosesseja kuten tallentamisen ja uusien sivujen avaamisen. Alusta ei siis koskaan aloita. Esimerkiksi Scribuksen käyttäjille on kirjoitettu erinomainen aputeksti mistä löytää vastaukset yleisimpiin kysymyksiin ja kun on päässyt siihen pisteeseen että jo tietää kaiken mistä siinä kirjoitetaan, tietää enemmän kuin minä tällä hetkellä.

Vaikken olekaan graafinen suunnittelija, olen opettanut itselleni alkeita eli jos kysymyksiä tulee autan tietenkin niin hyvin kuin vain pystyn. Kysyä siis saa ja vastausta voi odottaa noin parin päivän sisällä ellei aiemmin.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: