Skip to content

Hääsuunnittelun alkeiskurssi 12 – Jälkeenpäin

03.09.2009

Varmista että kaikki laskut on maksettu.

Vie leninki ja huntu pesulaan; varmista että pesulalla on tietämystä miten pestä näitä. Kysy vaikkapa ompelijaltasi ellet muuten tiedä mihin pesulaan ottaisit yhteyttä. Pakkaa ne hyvin säilytystä varten tai myy leninki toiselle morsiamelle.

Lähetä kiitoskortit kaikille vieraille. Muista että jos mainitset juuri kyseiseltä vieraalta saadun lahjan hänestä varmaan tuntuu vielä mukavammalta saada korttisi. Noin kahden kuukauden sisällä hääpäivästä on kohteliasta lähettää nämä kortit.

Tarkista että vakuutukset kattavat pariskuntanne haluamallanne tavalla.

Jos vaihdatte sukunimeä, järjestäkää asia pikimmiten (tai vasta häämatkan jälkeen!). Lisää tietoa Maistraattien sivuilla (Vihkiminen > Perustiedot > Kun nimi muuttuu vihkimisen myötä). Mikäli kuitenkin lähdette häämatkalle juuri häiden jälkeen kannattaa ilmeisesti (naimisiin.info-keskustelujen perusteella) varata matka vanhalla nimellä ja matkustaa vanhalla passilla.  Passin voi sitten uudistaa kotiinpaluun jälkeen, katso Poliisin sivut passista. Siinä tapauksessa jolloin passisi on vanhenetunut ennen hääpäivää ja aiot vaihtaa sukunimesi, ei muu auta kuin toisen passin hankkiminen häämatkaa varten ja kotiinpaluun jälkeen uuden passin uudella nimellä hakeminen kuten ylläkin. Luottokortit sun muuthan ovat edelleen vanhalla nimelläsi. Vielä UM:n tietoa matkustusasiakirjoista. Ja lopuksi jos asut ulkomailla, matkustat sinne ja haet Suomen ulkomaan edustustosta (tai suomalaisesta poliisilaitoksesta) uutta passia. Muista kuitenkin että passia voi hakea vasta kun nimenmuutostiedot on rekisteröity väestötietojärjestelmään. Vertauksena hinnoista: normaali toimitusaika Suomessa on noin viikko ja hinta on 48 euroa, kun taas suurlähetystö Kööpenhaminassa pyytää viiden vuoden passista normaalilla toimitusajalla eli nelisen viikkoa 667 DKK (noin 90 euroa). Passihakemus on tosin tehtävä itse, mutta voi olla järkevämpää tehdä se Suomessa ja antaa läheiselle henkilölle valtuudet noutaa passi Poliisilta; riippuu täysin siitä missä maassa asuu.

Hääsuunnittelun alkeiskurssi 1 – 9-11 kkHääsuunnittelun alkeiskurssi 2 – 9-11 kkHääsuunnittelun alkeiskurssi 3 – 9-11 kkHääsuunnittelun alkeiskurssi 4 – 6-8 kkHääsuunnittelun alkeiskurssi 5 – 4-5 kkHääsuunnittelun alkeiskurssi 6 – 2-3 kkHääsuunnittelun alkeiskurssi 7 – 6-8 vkHääsuunnittelun alkeiskurssi 8 – 3-5 vkHääsuunnittelun alkeiskurssi 9 – 2 vk, Hääsuunnittelun alkeiskurssi 10 – 1 vk ja Hääsuunnittelun alkeiskurssi 11 – H-päivä.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: