Skip to content

Kalligrafiaa

27.08.2009

Morsiamet jotka taitavat kalligrafian pääsevät itse asiassa helpolla mitä tulee paperitavaroiden fonttivalintaan. Mutta myös he joille musteella kirjoittaminen ei ole ennestään tuttua voivat ryhtyä töihin pitempään empimättä, sillä oman kirjoitustyylin voi kehittää surutta. Vaikka kalligrafia onkin valtava liiketoiminta USA:ssa mielestäni siitä toitotetaan aivan liikaa ja kehotan yksinkertaisesti kaikkia ainakiin miettimään tätä vaihtoehtoa kun he rupeavat suunnittelemaan paperitavaroitaan ja niiden punaista lankaa. Mustepullon ja yhden ainoan kalligrafiakynän saa melko halvalla, joten tällä tavoin saa paperitavaroista aivan oman näköiset – etenkin jos tietokonetta ei kovin mielellään käytä. Mieleeni pulpahtaa paperitavaralinja koostuen yksinkertaisen kauniista, valkoisesta peruskartongista jolle on kirjoitettu kaksin teemavärein, esimerkiksi otsikot tummanvihreällä ja leipäteksit vaaleanvihreällä.

Aiemmin, hääkarttojen yhteydessä mainitsemani Crystal Kluge tuottaa loistokkaita tekstejä omalla kurvikkaalla tyylillään, kun puolestaan Bernard Maisner edustaa perinteisempää kalligrafiaa (lue: hänen työnsä ovat aivan mielettömät). He jotka ovat lukeneet artikkelini ”Pusuleikki” ovat muuten ehkä jo panneet Klugen nimen muistiinsa. Lisää käytännön vinkkejä The Calligraphy Pen-blogissa. Esimerkiksi tämä artikkeli saattaa auttaa vasenkätisiä ja tämä kaikkia asiasta kiinnostuneita.

Bernard Maisnerin uniikkitöitä

.

Itse kirjoitin vieraiden nimet kutsukortteihin sekä heidän osoitteet kirjekuoriin mustalla musteella. Kynän varsi on puusta ja sitä on miellyttävä käyttää, ja kynän metallinen pää muistuttaa numeroa 52:

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: