Skip to content

Puhukaamme väreistä

16.08.2009

Martha Stewart Weddingsin sivuilta löytyneessä artikkelissa selitetään väriopin perusteet ja kokeile Brides.comin hauskaa väripyörää. Valmiita väriyhdistelmiä löytyy myös Colour Loversien väripaleteista ja monissa hääblogeissa on vaikka millä mitalla inspiraatiotauluja.

Johannes Ittenin värioppi

.

Toisaalta voit itsekin päästää kreatiivisuuden valloilleen käyttäen jotakin CSS Juice-blogin mainitsemista värityökaluista netissä.

DeGreaven Color Palette Generator toimii siten että syötät koneeseen kuvan URL jonka jälkeen se ehdottaa sekä vaimean (dull) että eloisan (vibrant) paletin. Kokeile vaikkapa tällä kuvalla niin näet miten suuri ero on. Samaa tekee Color Hunter, joten voit tunnustella mitä konetta on sinusta mukavampi käyttää.

Itse pidän eniten yhdistelmästä Color Scheme Designer 3– ja Swatchify-koneita. Löysin kaksi väriä, sinisen ja oranssin, joiden yhdistelmästä pidin ja ne löytyvät täältä, sillä rekisteröin paletin nimiini.

Sininen ja oranssi

.

Muista kuitenkin että nämä värit näyttävät erilaisilta joka lukijan näytöllä sillä vaikka HEX-arvot ovatkin absoluuttiset kaikki näytöt eivät ole yhtä hyvää laatua. Ja ehkä kaikista tärkein pointti on muistaa että kuva jota käsittelee paperille tulostettavaksi on muutettava RGB-muodosta (red, green, blue) CMYK-muotoon (cyan, magenta, yellow, key eli musta). Tämä johtuu siitä että valo tulee näytöltä suoraan katsojan silmiin, mutta paperista kuvaa katsottaessa valo taittuu. Tai jotain. Luin tästä Williamsin Design-kirjassa; lisää graafisesta suunnittelusta täällä.

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. 17.08.2009 8.30

  Tällaisia työkaluja olen juuri viime aikoina kaivannut! Alanpa samantien tutustumaan niihin lähemmin!

  • haatkiikarissa permalink
   17.08.2009 19.38

   Hyvä hyvä 🙂 Siitä lähtien kun itse avasin silmäni graafiselle suunnittelulle olen ruvennut tarkkailemaan ympäristöäni uusin silmin. Katson esimerkiksi ruokapakkausta, miten sen suunnittelija on valinnut värit, kuvat, fontit ja niin edelleen, ja yhtäkkiä onkin kaikkialla mahdollisuuksia. Tulen lähitulevaisuudessa kirjoittamaan omista väriyhdistelmäideoistani jotka ovat saaneet alkunsa arkipäivän tavaroista. On todettava että viime kädessä kaikki on kyse työkaluista, sillä jos kunnon softaa löytyy voi eksperimentoida aivan toisella tavalla kuin jos kaikki pitäisi tehdä päässä ensin valmiiksi. Kokeilemalla oppii ja alussa ei pidäkään tuottaa täydellisiä projekteja, mutta ellei edes yritä voi sanoa hasta la vista jo nyt.

 2. 17.08.2009 20.44

  Tämä on nyt vähän off topic, mutta teetkö jotain alaan liittyvää työtä vai oletko vain häiden takia kiinnostunut graafisesta suunnittelusta? Tunnut tietävän sen perusteet tosi hyvin ja sulla on muutenkin ’silmää’ tällaisille asioille.

  • haatkiikarissa permalink
   17.08.2009 23.06

   Heko heko, ei vaan ihan hääsuunnittelun aikana olen kiinnostunut asiasta, juuri sillä hetkellä kun totesin että meidän ainoa mahdollisuus tehdä häistä omannäköisemme on uniikkipaperitavarat. Etsin Amazonin kirjoja ja päädyin Williamsiin josta olenkin jo hehkuttanut. Sen lisäksi hain ilmaisohjelmat ja rupesin töihin. The Knotin DIY-keskustelufoorumissa luin ensi kerran ilmaisfonteista ja siitä se lähti.

   Minulla on paljon opittavaa, mutta olen aina ollut kiinnostunut taiteesta ja opiskelujen aikana myös pannut merkille miten hyvin layoutattu kirja voi tehdä opiskelusta paljon mielekkäämpää sekä harrastanut mindmappingiä sun muuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: