Skip to content

Häämatka, budjetti ja kohde

16.08.2009

Häämatkaa suunnitellessamme olemme käyneet läpi suuren kirjon tunteita, pääosin raha-asioista johtuen. Ajallisesti olisimme voineet viettää tasan viikon jossain, mikäli olisimme lentäneet heti häitä seuraavana päivänä kohteeseen, mutta juuri nyt budjetti on hyvin tiukilla johtuen hääkustannuksista sekä ainaisesta lentämisestä Saksan ja Tanskan välillä, viime aikoina myös Suomen-piipahdukseni mukaan lukien. Tästä johtuen päätimme ensinnäkin pysyä Euroopassa, vaikka minä olisinkin mielelläni vihdoin päässyt kauemmas, ja toiseksi mietittyämme jatkolentoja (niistä johtuvia lisäkustannuksia) sekä epävarmuutta mistä maasta kukin lentäisi, päädyimme Venetsiaan, maailman romanttisimpaan kaupunkiin:

Turen går til-matkaoppaan Venetsian-artikkelista

.

Vaikka matkustamme vasta ensi keväänä sinne, varmaan pääsiäisen tienoilla, iloitsen jo nyt. Siellä on niin paljon kaunista arkkitehtuuria ja tapa liikkua on Euroopan olosuhteisiin nähden ainutlaatuinen. Ruoka on peräisin arvokkuutta huokuvasta ja perinteitä vaalivasta keittiöstä eli tulemme syömään hyvin budjetista riippumatta. Tämä hotelli on ”hieman” ylilyöntiä eikä se sopisikaan tyyliimme, mutta palatseja on vaikka millä mitalla eli niiden seasta aivan varmasti löytyy joku joka sopii kukkaromme vaatimuksiin paremmin:

Hotel Danieli

.

Muita eurooppalaisia kohteita joita mietimme olivat eri saaret ja rannikot ympäri Välimeren ja etenkin Malta kuulostaa jännittävältä, lähempänä Afrikkaa kun on. Ikuiseksi haaveeksi saattaa jäädä tämä paratiisi:

Ranskan Polyneesia

.

Burgundy Bride-blogin Livia kirjoitti aikanaan omista matkasuunnitelmistaan ja ihmetteli olisiko liian aikaista suunnitella häämatkaa jo vuotta ennen päivää. Omasta mielestäni – ja omasta kokemuksestani – matkoja ei voi koskaan suunnitella liian aikaisin, etenkin jos on liikkeellä rajallisin varoin. Lentolippujen hinnat vain nousevat kun halvimmat ostetaan päältä pois ja halvimpia, mukavia hotelleja varataan siinä määrin ettei niistä edes enää saa huoneita. Jotta kaikki palaset loksahtaisivat paikoilleen kannattaa siis suunnitella nimenomaan matkaa niin aikaisin kuin vain pystyy. Kaaso tulee kyllä löytämään kauniin leningin ja hääkakkuleipurikin löytyy vaikka näitä ja samankaltaisia juttuja ihmettelee vasta hieman myöhemmässä vaiheessa, joten nettiin hakemaan tietoa eri kohteista!

Ja lopuksi hieman ekologiaakin tähän mukaan; lentokoneella pääsee vähemmin hiilidioksidipäästöin Suomesta Keski-Eurooppaan kuin jos lähtee ensin laivalla Ruotsiin ja sieltä eteenpäin junalla. Eli lentäen esimerkiksi Hampuriin tai Berliiniin ja sieltä junalla vaikka minne. Ellei kohteeseen pääse kuin lentoteitse voi maksaa ”päästöjä neutraloivan” summan projektiin jossa rakennetaan metsää tai muuta sellaista.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: