Siirry sisältöön

Hääsuunnittelun alkeiskurssi 5 – 4-5 kk

15.08.2009

Hääseuruetta koskevat asiat:

 • Mieti kuka voisi tehdä kampauksesi ja ehostukset sekä varaa mahdolliset kokeiluajat ja hääpäivän aika.
 • Mikäli haluat ostaa uudet alusvaatteet rupea metsästämään niitä. Sivukommenttina rintsikoista sen verran että englantilaisten muotiohjelmatoimittajien Trinnyn ja Susannahin mukaan suurin osa naisista ei tiedä omaa kokoaan. Kun kymmenen vuotta sitten mitattiin tietyllä tavalla, tehdään se tänään toisin, joten pliis leidit, käyttäkää oikeata kokoa! Rintsikat ovat oma tieteenalansa eli rohkeasti vaan pyytämään myyjän apua – mielellään alusvaatemyymälän myyjää eikä välttämättä tavaratalon sellaista.
 • Asusteet kuten korut, huntu, kengät ja laukku pitäisi löytyä tänä aikana. Etenkin kengät ovat tärkeät sillä mikäli ompelijan palveluja tarvitaan, on otettava oikean korkuiset kengät mukaan. Kaason leninki pitäisi löytyä viimeistään nyt, ellei hän itse päätä miten pukeutuu.
 • Sulhasen vaatetus pitäisi päättää jotta mahdollinen vuokraamo löytyisi tänä aikana tai jotta se voitaisiin ostaa hyvissä ajoin. Miesten pukeutumisesta lisää täällä.

Jos olette päättäneet järjestää kokoontumisen ravintolassa ennen häitä tulisi paikat varata nyt.

Mikäli haluatte viettää hääyönne hotellissa, varatkaa huone. Ja jos te varaatte vieraillenne hotellihuoneet, olkaa yhteydessä heihin.

Varatkaa häämatkanne.

Amerikkalaiset hääkakut ovat hieman toista luokkaa kuin Suomessa, joten olen siirtänyt leipurin löytämisen edelliseltä jaksolle tähän.

Martha Stewart Weddingsin sivuilla ei oikeastaan oleteta että paperitavarat tehtäisiin itse, joten jos olet päättänyt lisätä tämän tehtävälistaasi, kannattaa hääpäivänä tarvittavia paperitavaroita jo hahmotella ja jopa suunnitella valmiiksi. Ainakin sinun tulisi suunnitella kutsukortit nyt. Itse teen istumajärjestyksen, joten niin kauan kuin lopullinen vieraslista on tuntematon en pysty tekemään juuri muuta kuin vihkiohjelman, sillä juhlaohjelmaan tulee kuva ja paikkanumerot sekä aakkosellinen lista kaikista. Suurilta osin voin myös tehdä muut tavarat, mutta viimeistely jää hieman viime tinkaan. Asiaa ei kuitenkaan tarvitsisi tehdä niin monimutkaisesti, joten jos puhtia riittää kannattaa siirtää niin paljon kuin mahdollista jo näille kahdelle kuukaudelle. Ekologinen vaihtoehto on lähettää kutsut elektronisessa muodossa.

Jotta Suomessa voisi mennä naimisiin on tehtävä avioliiton esteiden tutkinta, joka on päivämäärätty aikaisintaan neljä kuukautta ennen hääpäivää. Joko kirkko tai maistraatti suorittaa tutkinnan ja oman seurakuntasi sivuilta löydät mahdollisesti lisätietoja. Maistraattien nettisivuilla ainakin lukee asiasta enemmän (Palvelut > Vihkiminen).

 • Mikäli haluatte siviilivihkimisen tulee maistraatin suorittaa tutkinta.
 • Mikäli menet ulkomaalaisen kanssa naimisiin ja haluatte siviilivihkimisen tulee maistraatin suorittaa tutkinta. Lähetä tutkintapyyntö mahdollisimman aikaisin!
 • Mikäli menet ulkomaalaisen kanssa naimisiin kirkossa tulee maistraatin suorittaa tutkinta. Vaikka tuleva puolisosi kuten olla pitää kuuluukin kristilliseen yhteisöön kotimaassaan (ja näin ollen voisi olettaa että kirkko pystyisi suorittamaan tutkinnan), maistraatti hoitaa asian sillä heidän on tehtävä juridisesti hyväksyttävä päätös – kun liikutaan maiden rajojen ylitse. Sulhaseni on Saksassa asuva amerikkalainen, joten hänen piti liittää esteiden tutkintalomakkeeseen kopio passistaan sekä konsulaatista saadun todistuksen ettei hän ole Saksassa asuessaan mennyt naimisiin. Itse asun Tanskassa, joten minun piti saada todistus (Borgerservice, Københavns Kommune, maksoi muistaakseni 52 Dkr) etten ole mennyt täällä asuessani naimisiin. Jostain ihmeen syystä nämä tiedot eivät lue Maistraatin lomakkeessa, vaan ne tulivat tietooni puhelinsoiton aikana onneksi hyvissä ajoin ennen neljän kuukauden rajaa. Lähetä tutkintapyyntö mahdollisimman aikaisin; liitteet eivät saa olla yli neljä kuukautta vanhoja, joten niistä on aloitettava.
 • Kirkko ja ulkomaalainen tuleva puolisosi: ellei hänen kotimaassa ole tapana käydä rippikoulua täytyy teidän tarkistaa että valitsemanne pappi suostuu vihkimään teidät. Hänelle on myös näytettävä seurakunnalta saatu todistus että tuleva puoliso on seurakunnan jäsen.

Hääsuunnittelun alkeiskurssi 1 – 9-11 kkHääsuunnittelun alkeiskurssi 2 – 9-11 kkHääsuunnittelun alkeiskurssi 3 – 9-11 kkHääsuunnittelun alkeiskurssi 4 – 6-8 kk ja Hääsuunnittelun alkeiskurssi 6 – 2-3 kk.

3 kommenttia leave one →
 1. 15.08.2009 12.29

  Nämä sun aikataulut on todella hyvät! Me like!:)

  • haatkiikarissa permalink
   16.08.2009 10.37

   Kiitoksia, on mukava kuulla että ne tuntuvat hyödyllisiltä. Itse asiassa ne on melko helppoja kirjoittaa sillä käytän kuin käytänkin MSW:n Checklist-työkalua runkona, järjestän välillä jakson vinkit uuteen uskoon ja lisään tietysti hieman omia kommenttejani, mutta onneksi niistä ei ole suurta vaivaa (ja jos olisi kirjoittaisin ne kuitenkin sillä kaikki eivät halua työskennellä englantia käyttäen). Luvassa on vähintään vielä numerot 6-12!

 2. 17.08.2009 20.45

  Minuakin nämä auttavat, sekä siksi että ne toimivat kätevänä suunnittelurunkona että sen takia, että ne patistavat minut hommiin.;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: