Siirry sisältöön

Hääsuunnittelun alkeiskurssi 2 – 9-11 kk

10.08.2009

Kirjoitelmasta nro 1 on jo vähän aikaa, joten täältä pesee. Kun vihkimispaikka ja mahdollisesti pappi sekä juhlapaikka ovat jo työn alla kannattaa seuraavaksi tutustua ensimmäisessä artikkelissa mainitsemiini työkaluihin toden teolla, sillä ne on hyvä tuntea jo alusta alkaen; toisin sanoen kannattaa valita niistä mielekkäin. Mielestäni kannattaa jo tässä vaiheessa ruksata tehdyiksi ne kohdat mitkä eivät kiinnosta lainkaan (esimerkiksi DJ:n palveluja ei tulla lainkaan käyttämään, vaan pyydetään bändi paikalle). Joissakin tapauksissa voi myös lisätä omia kohtia eli sitä mukaan kuin ne pulpahtavat mieleen ne myös kirjoitetaan muistiin. Mitään – toistan mitään – ei kannata pitää muistissa jos asiat vain pystyy dokumentoimaan johonkin muualle! Mitä enemmän kuvittelee muistavansa, sitä enemmän stressaantuu. Aivan turhaan.

Vieraslistaa kannattaa ruveta kokoamaan, osoitteet kirjoittaa yhteen paikkaan sitä mukaan kun vieraita lisätään A- tai B-listaan ja sulhanen kannattaa mobilisoida ajoissa, mikäli hän on pää taivaissa kävelevää tyyppiä. Muuten hänen vierastietojaan odottaa – kuten allekirjoittanut – viime tinkaan, eikä se välttämättä tee hermoille hyvää. Heh.

On myös hyvä ruveta katsomaan melko aikaisessa vaiheessa leninkiä. The Knotissa on mieletön kuvapankki, jossa haetaan (vasta kun on rekisteröitynyt) leikkauksen, pituuden ja niin edelleen mukaan. On kuitenkin hyvä muistaa että painon pudotessa, leninkiä yleensä voi pienentää maksimissaan pari kokoa, eli jos tiedossa on jo morsiusliike on hyvä varmistaa miten pitkään tietty leninki on vielä tuotannossa, miten pitkään toimitus kestää sekä tiedustella myös muita yksityiskohtia. Sain tietää että leninki, josta olin kiinnostunut, kestäisi vähintään kolme ja enintään viisi kuukautta saada kotiin; mikäli kyseessä on suuri muotitalo jolla on valtava kokoelma ei kyseinen leninki ole välttämättä valmis varastossa tilaushetkellä vaan he tekevät juuri tilatun määrän leninkejä.

Tässä vaiheessa kannattaisi miettiä teemaa. Jos teema on tiedossa (tai tietoinen päätös sen puutteesta), on helpompi jatkaa suunnittelua. Teema voi paljastaa teemavärien kombinaation – esimerkiksi syyshäissä voi väreinä olla ruskeat, oranssit ja kultaiset vivahteet, ja se voi ilmetä sekä paperitavaroissa että koristeissa. Merellinen teema tietää esimerkiksi sinistä, valkoista ja punaista, ja kutsukorteissa sekä muissa paperitavaroissa voi kirjoitella signaalilipuilla, kun taas koristeina voi olla merikarttoja ja purjeveneiden pienoismalleja. Ja niin edelleen. Mikä on hääparille yhteistä, tärkeää? Siitä on hyvä aloittaa kun katselee kuvia vaikka mainitsemillani kotisivuilla (katso linkkejä).

Teema antaa osviittaa kun mietitään budjettia, kuka maksaa mitäkin ja kuinka monta vierasta voidaan kutsua, paljonko tehdään itse koristeita ja muuta häihin liittyvää (ja budjetti antaa osviittaa teeman moninaisuudesta jos niin voi sanoa). Paljon voidaan vaikka lainata mikäli teema on ”oma” ja siten voidaan keskittää varat vieraiden kestitsemiseen.

Hääsuunnittelun alkeiskurssi 1 – 9-11 kk ja Hääsuunnittelun alkeiskurssi 3 – 9-11 kk.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: