Skip to content

Huntu

06.08.2009
tags:

Jostain ihmeen syystä huntu herättää minussa ”Kääk!”-reaktion. En tiedä johtuuko se siitä että huntu edustaa vanhahtavia arvoja (sillä tosiasia on ettei minulla ole koskaan ollut tästä asusteesta mitään kunnon mielipidettä, ei puolesta eikä vastaankaan), vai onko syy kenties ”tukehtumisfaktori” (eihän sitä tiedä miten happi kulkee kankaan lävitse, hehheh), mutta oli syy sitten mikä tahansa en ole koskaan nähnyt itseäni huntumorsiamena. Äitini päätä koristi aikanaan huntu virkattuine kruunuineen ja ollessani itse prinsessavaiheessa pohdin että kyllä se ihan nätiltä näytti se meidän mamma. Kun ystäväni saavuttivat naimaikänsä en silloinkaan ajatellut asiaa koommin, mutta päätettyämme oman hääpäivämme tajusin äkkiä ettei minun päätäni huntu tule koskaan koristamaan.

Sitten tielleni sattui birdcage-huntu ja kaikki muuttui. Tai siis yhtäkkiä myönsin itselleni ettei se valinta sittenkään vielä ollut lyöty lukkoon. Leningin löydyttyä totesin että huntu, jopa postimerkin kokoinen sellainen, muuttaisi minut marengiksi ja jo teini-ikäisenä vannoin ettei näin tule koskaan tapahtumaan, joten huntupohdinta loppui siihen. Mutta birdcage-huntu kutsuu minua edelleen kuten seireenit muinaiskreikkalaisia merimiehiä.

Huntuja on monenlaisia ja nimiviidakko saattaa tuntua aivan järkyttävältä, joten suosittelen The Knotin artikkeleita ”Accessories: Veil Glossary” ja ”Choosing the Right Veil for Your Face”. Etsy on paras mahdollinen paikka aloittaa etsintä mikäli haluaa ostaa valmiin hunnun tai saada ideoita oman tekoon. Kuten olen aiemmin kirjoittanut aion tehdä fascinatorin ja yksi vaihtoehto on ostaa hieman huntukangasta, leikata siitä pieni suorakulma sekä liittää se höyhenten ja tammenlehden sekaan. Mene ja tiedä.

.

Cage-Cap Flapper Style Birdcage Veil with Satin Flower kaupasta Brenda’s Bridal Veils

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: