Siirry sisältöön

Hääsuunnittelun alkeiskurssi 1 – 9-11 kk

24.07.2009

Mistä hääsuunnittelu kannattaa aloittaa? Kahdesta tärkeimmästä asiasta eli kirkon sekä juhlapaikan varaamisesta (mikäli kyseessä on melko perinteiset häät). Päätä siis heti päivämäärä häillesi jotta voisit jo aloittaa. Itse suunnittelen häitä Helsingissä ja voin vain sanoa ettei koskaan ole liian aikaisin liikkeellä. Vuosi ennen toivottua ajankohtaa monet kirkot ja juhlasalit on jo varattu, etenkin jos päivä on keskellä kesää.

Helsingissä kirkkovaraukset tehdään Tuomiokirkkoseurakunnan kautta (nämä kirkot) ja juhlatilat löytyvät googlaamalla juhlapaikka, juhlasali, ja niin edelleen, eli se on raakaa työtä. Monet tahot ovat edelleen niin sekoboltsit netin suhteen että he vaativat puhelinsoiton sen sijaan että kirjoittaisivat nettiin selkeämmät tiedot ja pystyttäisivät jopa varauskoneen sivuilleen. On eri asia jos haluaa nähdä tilan ennen varaamista, mutta usein valokuvistakin pystyy sanomaan paljon (jos niitä olisi). Omat hääjuhlamme pidetään käytännön syistä ravintolassa ja nyt en ole muuta kuin helpottunut tästä päätöksestä. Muuten olisin varmaan tehnyt pöytäkoristuksien testiversioita juuri nyt ja kaikkea muutakin, kun taas vieraille on tärkeintä ruoka, juoma ja hyvä tunnelma.

Ja sitten pientä pohdiskelua itse päivämäärästä. Kesähäät ovat ihanat! Vai ovatko? Pidätkö itse siitä kun kallisarvoiset lomapäiväsi on käytettävä ajamiseen läpi Suvi-Suomen helteen? Sanon vain että moni on jo kyllästynyt tähän perinteeseen. Tuttavani on loistava esimerkki kesähääjärjettömyydestä; monet hänen ystävistään menevät naimisiin juuri tänä kesänä, joten häiden lisäksi on polttareita ja muuta hälinää eli lopputuloksena hänellä on elokuun puoliväliin joka ikinen viikonloppu loppuunbuukattu – jo toukokuusta lähtien. Miksei sen sijaan järjestä kauniita kevät-, syys- tai talvihäitä?

.

Väri-ideoita keväthäihin

.

Väri-ideoita syyshäihin

.

Väri-ideoita talvihäihin

.

Kaikki ylläolevat kuvat ovat peräisin The Knot-kuvagallerioista. Kannattaa lukea artikkelini Aikataulu ja suunnittelun vaiheet, sillä siinä olen listannut lähteitä joissa on mahtavia työkaluja häitä suunnitteleville. Tyhjästä ei kannata koskaan aloittaa jos toiset ovat jo pehmittäneet tietäsi tai se on täyttä ajan- ja energianhaaskausta – ja pahimmassa tapauksessa jotkin asiat unohtuvat täysin. Kun turvaudut jo hyväksi havaittuun muistilistaan, jota tuhannet muutkin käyttävät, tiedät että tilanne on hallinnassa ja voit siten nauttia prosessista menemättä täysin lukkoon stressistä. Onnea matkaan!

Hääsuunnittelun alkeiskurssi 2 – 9-11 kk.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: