Siirry sisältöön

Kartta versus Puhelinlangat laulaa

23.07.2009

Omat häänettisivut ovat melko amerikkalainen tapa, mutta mikäli osa vieraista on ulkopaikkakuntalaisia tai jos sekä vihkiseremonia että sitä seuraavat juhlat ovat kaupungissa tai sen osassa, joka monelle vieraalle on tuntematon, on kohteliasta rakentaa nettisivut tähän tarkoitukseen tai liittää kartta kutsukorttiin. Täten minimoi määrän puheluja juuri ennen hääpäivää tai jopa samana päivänä – jolloin hääparilla ja taustajoukolla on paljon muuta, tärkeämpää josta huolehtia – kun laiskat vieraat huomaavat ettei heillä ole haileintakaan aavistusta missä heidän pitäisi olla ja mihin aikaan. Sekä paperisia että virtuaaleja karttoja on olemassa, mutta kun nyt on niin vaikea itse etsiä nämä tiedot… Juuri eilen eräs ystäväni kertoi vihkitoimituksesta jossa sulhasen kännykkä rupesi soimaan sillä joku vieraista ei löytänyt paikan päälle. Kesken toimituksen! Saako siinä vaiheessa perua häät, hehe?

Toisaalta kutsukortissa on usein aivan liian huonot ohjeet; esimerkiksi mainitaan kirkko, jota ei yksinkertaisesti löydy mistään – etenkin kesäaikaan kun vieraat saattavat tulla suoraan mökiltä jossa ei ole nettiyhteyttä – vaikka puhelinluetteloa on lukenut suurennuslasilla. Silloin on suoraan sanottuna ”oma moka” jos hääväen kännykät käyvät kuumina. Kartta, vaikka se vaatiikin hieman lisää työtä, tulee siis poistamaan käytännössä kaikki puhelut.

Nettisivut. Nettisivut, jotka aloittelijakin rakentaa vaivattomasti, voivat sisältää saman kartan ja mikäli kutsuun ei liitetä karttaa, se voidaan tulostaa sieltä oman tarpeen mukaan. Samoilla sivuilla voi kirjoitella blogia, jolloin kaikki häihin liittyvät tuotokset löytyvät samasta paikasta.

Nettihääkartta. On myös mahdollista tehdä ainoastaan nettihääkartta, jonka nettiosoite liitetään itse kutsuun. Googlaamalla ”wedding map” löytää monta vaihtoehtoista palveluntarjoajaa, joista muun muassa Wedding Mapper toimii maksutta ja ympäri maailmaa. Tämä karttatyökalu on mielestäni aivan ylivertainen muihin verrattuna ja suosittelen sitä lämpimästi! Riittää että lisää pääsivun osoite sekä kehoitus kirjautua sisään joko morsiamen tai sulhasen nimeä käyttäen. Käytännössä sivu on avoin kaikille, joten me käytämme hupinimiä jotka ovat jo vieraiden tiedossa.

Käsinpiirretty kartta. Inspiraatiota voi löytää oman käsinpiirretyn kartan tekoon sivuilta Snappy map ja Distinctive Directions, mainitakseni pari, ja se voidaan liittää kutsukorttiin ja/tai skannauksen jälkeen nettisivuille.

Riippumatta valitusta tavasta viestittää ajotiedot vieraille, tulevat he huomaamaan että hääpari on jälleen ajatellut heidän mukavuuttaan ja lopputulos on vielä parempi juhlamieli sekä kasvava todennäköisyys että juuri nämä häät menevät historiaan. Saattaahan sitten tapahtua vaikka mitä, mutta ainakin vieraat löytävät perille!

Ja lopuksi kaksi aivan vastustamatona karttaa Oh So Beautiful Paper-blogista:

.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: